SUV FAMILIEN

SUV har alltid vært synonymt med eventyr og frihet, men Jeep® vet at en SUV ikke nødvendigvis kommer i samme form og størrelse. Fra Grand Cherokee og Cherokee til de nyeste tilskuddene, Compass og Renegade og den ikoniske Wrangler. SUV familien er stor, så du finner garantert en som passer deg.

SUV MED MENING

SUV er et akronym som står for “sport utility vehicles”. SUV ble et vanlig begrep på 1980-tallet, men egenskapene til SUV begynte mye tidligere enn det. “Sport utility vehicle” begrepet dukket først opp i brosjyren til første generasjon Cherokee i 1974. Fra dette øyeblikket ble populariteten til begrepet SUV og merkevaren så stor at SUV ble synonymt med merkevaren Jeep! Kjennetegnet var sine mange egenskaper og funksjoner, hevet og utvidet base, firehjulsdriftsteknologi og robust interiør. De første SUV kjøretøyene ble legendarisk for banebrytende holdning og evne til å overkomme enhver hindring. Jeep kombinerte elementene frihet og styrke, som ble en definisjon på begrepet SUV. Dette skapte et unikt bånd som i dag fortsatt representerer merkevarens DNA med ikoniske SUVer som har utviklet seg i tråd med den moderne sjåføren.

SUVs HISTORIE, DIN FREMTID

Historien til Jeep er godt dokumentert og kan dateres tilbake til 1942 og andre verdenskrig under navnet Willys Overland. SUVs originale design, funksjonalitet og slitesterke holdning har alltid vært varemerket til Jeep. Den amerikanske hæren kalte den for "general purpose (GP) vehicle". Jeep har en rik historie som trendsetter og innovatør som har preget SUV begrepet. Dette med revolusjonære SUVer som Jeep CJ, den første sivile modellen produsert for publikum i 1945. Mens på 1960-tallet kom SJ Wagoneer, Cherokee og pickupene og deretter kom dispatcher Jeep som ble brukt av US Postal Service. Jeep har vært en viktig trendsetter for bransjen og har vært med på å definere begrepet SUV. I midten av 80-tallet ble Wrangler og en redesignet versjonen av Cherokee introdusert og SUV, bil og friluftsentusiaster fulgte nøye med på utviklingen.

SUV. KOMPAKT SUV. 4x4.
ULIK BETYDNING, SAMME SJEL

Begrepene SUV, kompakt SUV og 4x4 blir ofte brukt om hverandre, men basert på hva som er viktig for deg er det nødvendig å vite hva som skiller hver enkelt begrep og det som forener begrepene. Forskjellen mellom kompakt SUV og SUV er rammen og konstruksjonen, mens egenskapene er mer eller mindre den samme. En SUV er bygget på en bredere og lengre ramme som gir en høyere bakkeklaring som igjen øker den totale størrelsen. Derimot er en kompakt SUV vanligvis bygd på en mindre ramme, men med en mer vertikal design for å skape et romslig interiør og med en unibody konstruksjon. 4x4 er et begrep som blir brukt til å beskrive et kjøretøy med et system som mekanisk engasjerer alle fire hjulene samtidig. En SUV, kompakt SUV og 4x4 tilbyr overlegen off-road egenskaper sammenlignet med en vanlig bil. I tillegg er kjøreposisjonen høyere som øker sikten, sikkerheten og som garanterer en mer komfortabel og romslig tur. Disse egenskapene og mye mer representerer fortiden, nåtiden og fremtiden for hele SUV, kompakt SUV og 4x4 utvalget til Jeep.

HYBRID SUV: EN NY EPOKE

Klar for å oppdage nye steder? Jeep® har nylig introdusert sin aller første Plug-in Hybrid SUV. Hybridbilen har en kombinasjonen av to motorer som sjåføren, passasjerene og miljøet drar nytte av. Kombinasjonen gir i tillegg økt drivstoffeffektivitet og reduserer CO2-utslippene drastisk og har muligheten til å benytte seg av ren elektrisk kraft. Renegade og Compass er de to første hybrid SUVene fra Jeep®. Forbrenningsmotoren vil bli brukt til å drifte de to fremste hjulene, mens en elektrisk motor vil drifte bakhjulene. Hybrids elektriske motor kan lades via kabel, i tillegg til å lades under kjøring takket være kraftgeneratoren til forbrenningsmotoren. Det innovative oppsettet til hybrid genererer ikke bare bedre effektivitet men også et elektrisk firehjulsdriftsystem som gir raskere motorrespons og forbedrer off-road egenskapene takket være det elektriske dreiemomentet.

LES MER

EN KOMPAKT OG ENERGISK SUV

Renegade er en kompakt SUV som er uredd og energisk i kjørestilen. Med firehjulsdrift og den nyeste teknologien er denne SUVen alltid klar for nye eventyr.

LES MER

UTFORSK ALLE MULIGHETER

En SUV skapt for å utforske verden. Compass har kompakt design, romslig interiør og aggressiv holdning. Dette er din perfekte partner i storbyen og når du har behov for å utforske ukjent terreng.

LES MER

IKONISK DESIGN

Cherokee er den perfekte mellomstore SUVen som kombinerer optimal manøvrerbarhet på alle typer terreng med bemerkelsesverdig komfort og teknologi som gjør den ideell for hverdagen og på tur.

LES MER

STIL OG ELEGANSE

Grand Cherokee er den største SUVen i Jeep familien. Den utstråler kraft og eksklusivitet med eksepsjonell håndlagd komfort, overdådige trimalternativer og fenomenal off-road evne.FRIHET OG SPENNING

Til slutt har vi den mest ikoniske modellen til merkevaren og SUVen som startet det hele: Jeep® Wrangler er selve symbolet på 4x4 og definisjonen på frihet og spenning. Et ikon som fortsetter å inspirere en hel verden.

LES MER
image

NYT KOMFORTEN OG UTFORSK VERDEN

Når det gjelder å velge en SUV er det fornuftig å velge et merke som har mottatt flest priser og den som har skrevet en bok om begrepet SUV. Oppdag de fantastiske tilbudene på SUVene fra Jeep® familien og nyt en frihet du aldri før har opplevd!

SE KAMPANJER