Oppfinnerne av SUV-en

Ordet SUV har alltid vært synonymt med eventyr og frihet: Jeep® har lært bilverdenen hva SUV betyr – spesielt 4x4 SUV-er. I dag løser Jeep® bilindustriens nye utfordringer ved å presentere 4xe-modellene – den nye standarden for hybride SUV-er. Med Compass, Renegade og Wrangler blir det enkelt å stole på Jeep®-familien og finne den perfekte modellen for enhver situasjon.
Foto di uno dei primi modelli di SUV.

SUV: Vi ga det mening.

SUV er en forkortelse for «Sport Utility vehicle», som ble vanlig på 80-tallet, selv om potensialet bak navnet har en mye lenger historie.​ «Sport Utility vehicle» dukket først opp i 1974 i brosjyren for den første generasjonen Cherokee, og navnet har alltid vært assosiert med denne modellen. Siden har SUV vært et populært begrep kombinert med Jeep®, noe som har ført til at SUV etterhvert ble synonymt med Jeep®.​ Med god ytelse takket være den hevede og utvidede basen, 4x4-drift og solid interiør har de første SUV-ene blitt legendariske biler takket være den innovative rekkevidden og muligheten til å overvinne enhver hindring.​ Denne kombinasjonen av frihet og kraft har gjort Jeep® til mer enn bare en SUV. Den har skapt en emosjonell forbindelse og en unik følgerskare. Lidenskapen er drivkraften som videreutvikler merket når vi designer og produserer ikoniske SUV-er som oppfyller alle moderne behov.

SUV a confronto con un vecchio modello.

SUV-ens historie – og din fremtid.

Historien til Jeep® er godt dokumentert, og den startet under andre verdenskrig i 1942 – under navnet Willys Overland.​ På den tiden hadde SUV-ens originale design de samme egenskapene som alltid har vært en del av DNA-et til Jeep®. Faktisk i så stor grad at det amerikanske forsvaret kalte den «general purpose vehicle» (GP).​ Jeep® har skrevet og omskrevet – for hver eneste sving – sin egen historie, helt fra det unike navnet til alle måtene begrepet SUV brukes. Etterhvert utviklet merket seg til å bli et merke som definerer reglene på en banebrytende måte.​ Slik har det vært siden den første «sivile Jeep®» så dagens lys i 1945 i form av Jeep® CJ. Senere fulgte to større modeller i form av SJ Wagoneer og Cherokee, og på 60-tallet kom «dispatcher», som ble brukt av postvesenet i USA. Jeep® har ikke bare bevist at merket kan forutse fremtiden – de har skapt en helt ny kategori. På midten av 80-tallet kom Wrangler, og Cherokee fikk ny design. Det førte til at Jeep® ble katalysatoren for en ny generasjon terreng-entusiaster.

Differenza dei modelli SUV, SUV compatto e 4x4

SUV. KOMPAKT SUV. 4X4​
MANGE NAVN, MEN SAMME BUDSKAP.

Uttrykkene SUV, kompakt SUV og 4x4 brukes ofte om det samme, men det er lurt å vite hva som skiller dem fra hverandre, og hva de gjør.​ Forskjellen mellom SUV og kompakt SUV handler om bilens oppbygging, ikke om egenskapene.​ En SUV er bygd på et bredere og lengre understell som gir bedre bakkeklaring, og bilen er større på alle måter. En kompakt SUV er vanligvis bygd på et mindre understell basert på en bil med vertikal design, slik at man får en mer romslig kupe, og den har selvbærende karosseri. 4x4 er et uttrykk som brukes for å beskrive en bil som har et system som aktiverer alle fire hjul samtidig.​ SUV-er, kompakte SUV-er og 4x4s gir overlegne egenskaper i terrenget sammenlignet med vanlige biler, samt høyere kjørestilling for bedre sikt og sikkerhet. I tillegg blir kjøreopplevelsen mer komfortabel med et mer romslig sete. Disse egenskapene – og mange flere – representerer fortiden, nåtiden og fremtiden for alle SUV-er, kompakte SUV-er og biler med firehjulsdrift fra Jeep®.

Nuovi SUV ibridi Renegade e Compass.

HYBRID SUV. EN NY RASE.

Er du klar for eventyr på nye steder?​ Jeep® presenterer 4xe, de nye SUV-ene med Plug-in hybrid-teknologi som åpner dørene for nye muligheter.​ Med kraften fra de to motorene – en forbrenningsmotor og en elektrisk motor – får hybridbiler mange fordeler.​ Kombinasjonen av disse to motorene gir bedre effektivitet, betydelig lavere CO₂-utslipp og muligheten til å kjøre helelektrisk.​ Forbrenningsmotoren driver forhjulene, og den elektriske motoren driver bakhjulene. Hybridmotoren kan lades fra stikkontakt, men den kan også lades under kjøring ved hjelp av forbrenningsmotorens dynamo.​ Den innovative bruken av hybridsystemet genererer også verdi i tillegg til effektiviteten ved å skape et elektrisk system for firehjulsdriften som gir raskere motorrespons og bedre egenskaper i terrenget takket være dreiemomentet.

Oppdag mer
SUV compatto Renegade di colore bianco.

FOR EN ENERGISK KJØREOPPLEVELSE.​
EN KOMPAKT OG ENERGIEFFEKTIV SUV

Jeep® sin unike og lekne natur er godt synlig i Renegade, den kompakte SUV-en med firehjulsdrift og den nyeste teknologien er alltid klar for eventyr, uansett hvor du skal. Utforsk 4xe Plug-in Hybrid-modellen.

Utforsk Renegade 4xe Plug-in Hybrid
Compass bianco e nero

VELG REISEMÅLET

Compass er en SUV som alltid er klar for eventyr. Den legemliggjør Jeep® med sin kompakte design, romslige kupé og eventyrlyst, noe som gjør den til den perfekte følgesvennen både i byen og i terrenget. Utforsk 4xe Plug-in Hybrid-modellen.

Utforsk Compass 4xe Plug-in Hybrid
Cherokee su strada.

EVENTYRETS IDENTITET

Merkets hjørnestein – SUV-en som startet det hele: Jeep® Wrangler, selve symbolet på 4x4, frihet og terrenglidenskap, som fortsatt inspirerer eventyrere over hele verden har blitt til en Plug-in Hybrud. Utforsk 4xe-modellen.

NYE JEEP® WRANGLER 4XE PLUG-IN HYBRID
Grand Cherokee bianco.

PICKUPEN FRA JEEP® STÅR TIL TJENESTE

Den første pickupen fra Jeep® kommer til Europa. Nye Gladiator kombinerer generøs lastekapasitet og allsidighet med den unike firehjulsdriften fra Jeep®. Gladiator er klar for de mest krevende utfordringene og oppfyller behovene til både fagfolk og entreprenører

Utforsk Gladiator
SUV per avventura e comfort.

NYT KOMFORT OG EVENTYR

Når du skal velge en SUV, er det sunn fornuft å velge merket som har vunnet flest priser, og som har skrevet historien som definerer hva SUV betyr.​ ​ Ta en titt på alle SUV-ene fra Jeep® og nyt friheten på en helt ny måte.