BEVEGELIG MOBILITET SOM BARE JEEP® KAN
Jeep® gjenoppfinner firehjulstrekk ved å kombinere sine velkjente 4x4-egenskaper med en kraftig elektrisk motor. Drivstofforbruk og utslipp reduseres med økt sikkerhet, ytelse og kapasitet. Mer enn noe annet er 4xe nøkkelen som åpner dørene til en ny verden av mobilitetløsninger som videreutvikler hvordan man kan oppleve den ekte Jeep®-følelsen.
Enkel å lade
Lading av batteriet på den nye Jeep® 4xe Plug-In Hybriden er enkelt, brukervennlig og praktisk, takket være ladeløsningene som alltid er tilgjengelige: når du kjører, slik som standard hybridkjøretøyer, men også ved kontakten, hjemme eller på et offentlig ladepunkt.
Alltid enkelt og raskt.
Enkel å bevege.
Jeep® 4xe lader alltid batteriet mens du kjører, gjennom nye funksjoner som eCoasting og eBraking.
Med nye tjenester og dedikerte funksjoner kan du også enkelt lade batteriet på et hvilket som helst europeisk ladepunkt. Å reise rundt blir aldri et problem.
Lett å holde seg tilkoblet.
Den nye Jeep® 4xe Plug-In Hybriden leveres med innovativ teknologi som lar deg holde kontakten og samhandle med kjøretøyet og planlegge lading fra hvor som helst.

ENKEL Å LADE

Hver Jeep® 4xe Plug-In Hybrid er i stand til å lade batteriet automatisk mens du kjører. Videre er Jeep® 4xe utstyrt med flere måter å lade på med kontakt. Alle er intuitive, allsidige og enkle å bruke i enhver situasjon. Det er enkelt og raskt å lade batteriet.

Ladekabel

Den nye Jeep® 4xe Plug-In Hybriden leveres som standard med ladekabler som lar deg lade batteriet ved å koble til en alminnelig stikkontakt. Tiden for å nå en full ladning fra null er mindre enn 4 timer.

EASYWALLBOX

Få full lading raskere. Den nye easyWallbox (tilgjengelig som ekstrautstyr) er en intelligent og intuitiv kontakt som enkelt kan installeres hjemme uten hjelp fra en elektriker.
Med en enkel løsning kan easyWallbox forstå hvor mye energi som brukes i huset og tilpasse ladekapasiteten tilsvarende for å unngå mulige strømbrudd. Det er også i stand til å registrere og bruke tidligere ladedata for å optimalisere ladeprosessen.

Mer kWh tilgjengelig
Ved å tilpasse din energikontrakt brukes opptil 7,4 kWh og bilen lades på 1,5 time.
Smart teknologi
Bruk en smartenhet til å overvåke batterinivået og planlegge ladingen.

ALLTID TILKOBLET

Teknologien om bord i 4xe Plug-In Hybrid har de nyeste tilkoblingsløsningene som er inkludert i Uconnect™ Services. Samhandle med bilen din fra et eksternt sted og administrer ladingen på en enkel og intuitiv måte, direkte fra smarttelefonen via My Uconnect™-mobilappen.

Ekstern administrasjon og smart navigasjon

Samhandle med Jeep® 4xe Plug-In Hybrid, selv på avstand. Overvåk batteriet, start en ny lading direkte fra smarttelefonen, og takket være interaktiv navigasjon kan du se de nærmeste tilgjengelige ladestasjonene, med detaljer om kontakter, driftstimer og tilgjengelighet, i tillegg til interessepunkter du tidligere har angitt.

Planlegging av lading

Organiser ladingen og velg effekt. Still inn temperaturen på kjøretøyet før du setter deg inn. Alt er tilgjengelig direkte fra smarttelefonen, takket være My Uconnect™ mobil. Alle lademuligheter er nå lett tilgjengelige.

MER TEKNOLOGI ENN NOENSINNE
Den nye Jeep® 4xe har et hybrid-ladingssystem, bestående av en bensinmotor som driver forhjulene og en elektrisk motor som er reservert for bakhjulene. Den elektriske motoren drives av et batteri på 11,4 kW som kan lades under kjøring, gjennom regenerativ bremsing eller gjennom en stikkontakt. Velg helelektrisk kjøremodus og batteriet sikrer en rekkevidde på opptil 50 km, perfekt for bykjøring.
MER BÆREKRAFTIG
Med både hybrid og elektrisk kapasitet, vil Jeep® Renegade og Compass 4xe bli mer miljøvennlig enn noensinne.
100%
av Jeep® Renegade 4xe underdeksel er laget av resirkulert plast
40%
av Jeep® Renegade 4xe drivstofftank er laget av resirkulert materiale

NY KONTROLL OVER VEIEN

En måte å kjøre på som reduserer forbruk og utslipp, spesielt i byen. Den nye hybridvelgeren gjør det enkelt og raskt å velge riktig modus og tilpasse seg enhver situasjon. Hybridmodus administrerer automatisk kraften fra begge motorene. I elektrisk modus er forbrenningsmotoren deaktivert, og kjøretøyet kjører utelukkende på den elektriske motoren uten å generere utslipp. E-Save-modus beholder batteriets energi og lader det mens du kjører.

App Goe Live app

Appen GOe Live

Med den nye appen GOe, kan du analysere dine kjørevaner, registrere dine reiser eller simulere de og sammenlikne energiforbruk, kostnader og utslipp som genereres av en ny Jeep® 4xe Plug-in Hybrid, på samme rute.

Pålitelig av natur

Den nye teknologien i 4xe Plug-In Hybrid har 8 års batterigaranti som standard, den beste som er tilgjengelig i sin kategori. Den kan valgfritt forlenges i ytterligere tre år.

8 år og 160 000 km standard batterigaranti.

Opptil 5 års kjøretøygaranti.


DIN DAGLIGE REISE MED PLUG-IN HYBRID
De nye Jeep® 4xe SUVene er ekstremt fleksible og klar til å gjøre din daglige rutine enklere. Ta en titt!

Jeep® 4xe Plug-In Hybrid-modeller

Sett den nye teknologien til Jeep® 4xe Plug-In Hybrid på prøve.

renegade-4xe

NYE JEEP® RENEGADE 4xe

compass-4xe

NYE JEEP® COMPASS 4xe

Renegade og Compass i 4xe-serien: Utslipp av CO2 (vektet, kombinert) (g/km): 53 – 47. Drivstofforbruk (vektet, kombinert) (l/100 km): 2,3 – 2,1; Verdier beregnet ut fra WLTP-prosedyre (EU direktiv 2018/1837). De oppgitte verdiene for drivstofforbruk og CO2-utslipp måles av produsenten i forhåndsgodkjente tester, og kan være gjenstand for endringer avhengig av den endelige typegodkjenningen.

FAQ

4xe-teknologi

Hvilke typer elektriske motorer / hybridmotorer finnes?

•Forbrenningsmotor (ICE): En forbrenningsmotor (Internal Combustion Engine, ICE) er den tradisjonelle motoren som drives av termisk energi (bensin, diesel o.l.) der forbrenning av drivstoff aktiveres gjennom et oksidasjonsmiddel (vanligvis luft) inne i et forbrenningskammer som er en integrert del av væskens bevegelseskrets.
•Mild hybrid (MHEV): Kombinasjon av forbrenningsmotor og elektrisk motor. Batteriet lades av forbrenningsmotoren og av regenerativ bremsing. Det er ikke mulig å kjøre i fullelektrisk modus.
•Hybrid-elektrisk (HEV): Kombinasjon av forbrenningsmotor og elektrisk motor. Batteriet lades av forbrenningsmotoren og av regenerativ bremsing. Batteriets ytelse gjør det mulig å ta korte turer i fullelektrisk modus.
•LADBAR HYBRID: Kombinasjon av forbrenningsmotor og elektrisk motor. Batteriet lades også fra en ekstern kilde (ladeuttak) og gjennom regenerativ bremsing. Batteriets ytelse gjør det mulig å ta lange turer i fullelektrisk modus.
•Batterielektrisk bil (BEV): Trekkraften kommer kun fra en elektrisk motor. Fremdriften er elektrisk, og ladingen skjer kun fra en ekstern kilde og gjennom regenerativ bremsing.
•Elbiler med utvidet rekkevidde (REEV): Har en liten bensindrevet generator som lader opp batteriet og gir større rekkevidde når batterinivået er lavt.

Hvorfor anbefales en ladbar hybridløsning?

En ladbar hybrid er en av de beste løsningene for å utnytte fordelene ved å bruke en forbrenningsmotor (ICE) og en elektrisk motor sammen. Og blant de ulike hybridløsningene er det ladbare hybrider som garanterer en optimal balanse mellom elektrisk rekkevidde, ladetid, drivstofføkonomi, kjøreegenskaper og ytelse.

Hva er de største fordelene ved et ladbart hybridkjøretøy?

En ladbar hybridbil gir deg mange av fordelene ved elektriske kjøretøyer, f.eks. lavere driftskostnader, stille kjøring og null utslipp når ren elektrisk kjøring brukes, mens en konvensjonell forbrenningsmotor også gir deg fleksibilitet slik at du kan ta lengre turer uten nødvendigvis å lade batteriet fra en ekstern kilde. Kombinasjonen av forbrenningsmotoren og den elektriske motoren kan også gjøre det mulig for kjøretøyet å gi et høyere dreiemoment og ytelsesnivå enn konvensjonelle motorer med høyere slagvolum. Jeep® 4xe er en avansert løsning som vil øke ytelsen og kjørekomforten, og samtidig gi reduksjoner i driftskostnadene samt lavere utslipp enn kjøretøyer med forbrenningsmotor.

Hva slags elektriske biler er Jeep® Renegade og Compass 4xe?

Jeep® Renegade og Compass 4xe er elektriske ladbare hybridbiler med firehjulstrekk. De er utstyrt med en bensinmotor som driver forhjulene og en elektrisk motor som driver bakhjulene, hvilket gir den bedre offroadegenskaper. De to motorene arbeider sammen og bilen styrer dem automatisk. Den elektriske motoren drives av et batteri på 11,4 kW, som lades opp under kjøring ved hjelp av regenerativ bremsing og kan lades eksternt fra strømnettet. Med batteriet kan bilen fungere som et helelektrisk kjøretøy i opptil 50 km når batteriet er fullt oppladet. Hvis det er lite strøm igjen på batteriet, kobles bensinmotoren automatisk inn for å lade batteriet opp igjen under kjøringen, og sikrer på denne måten at 4xe-driften er tilgjengelig hele tiden.

Hvilken konkret teknologi har de nye Jeep®-modellene Renegade og Compass 4xe som skiller dem fra de tidligere modellene i serien?

Med Jeep® 4xe-modellene kan kunden kjøre i flere moduser: elektrisk, hybrid samt «e-Save»-modus, som opprettholder ladenivået på batteriet. Nye e-funksjoner vil være tilgjengelige, f.eks. øko-coaching, regenerativ bremsing og forhåndsinnstillbart klimaanlegg i kupéen (som kan aktiveres via mobiltelefon eller med det egne tidsuret på kjøretøyets infotainment-skjerm). I tillegg vil 4xe-modellene utstyres med spesielle funksjoner som f.eks. en egen instrumentgruppe, en egen seksjon på den 8,4 tommers infotainment-skjermen og en ny «Selec-Terrain®»-modus: Sport, som øker kjøretøyets ytelse ved å øke gassresponsen og ved å forbedre styringsresponsen.

Vil de nye Jeep® Renegade og Compass 4xe være «Trail Rated®»-merket?

Ja, de nye Jeep® 4xe-modellene har de beste egenskapene av alle Jeeps® ladbare hybrid-SUV’er med firehjulstrekk på markedet. Elektrifiseringen vil øke deres legendariske yteevne ytterligere takket være det økte dreiemomentet den elektriske motoren gir, muligheten til å justere det ekstremt presist i startfasene og ved kjøring på de mest krevende terrengløypene, der krabbegir med et lavt turtall er nødvendig.

Hva er den nye Jeep® 4xe-seriens viktigste funksjoner når det gjelder tilkoblingsmuligheter?

De nye Jeep 4xe-modellene har tilkoblingssystemer med den nyeste teknologien. Jeep Renegade og Compass 4xe vil for eksempel ha Uconnect-tjenester* som standard, og vil gi kunden innovative tjenester innenfor beskyttelse, sikkerhet og brukervennlighet. Uconnect-systemet gjør det mulig for Jeep 4xe-kunder å alltid holde seg informert om status for bilen deres via en egen My Uconnect-app for smarttelefon*. I denne appen har kundene også muligheten til å kontrollere og overvåke ladingen av deres Jeep® 4xe, samt til å finne ladestasjoner og innstille temperaturen i kupéen.

*Noen av My Uconnect 4xe-tjenestene vil være aktive fra juni 2020. For å få vite når en spesifikk My Uconnect 4xe-tjeneste aktiveres, vennligst se det offisielle Jeep®-nettstedet.

Endres størrelsen på bagasjerommet på grunn av innbyggingen av 4xe-systemet?

Nei – bagasjeromsvolumet er det samme som for Jeep® Renegade- og Compass-modellene med forbrenningsmotor.

LADING

Hvor lang tid tar det å lade opp batteriet?

Ladetiden vil være fra 1,6 time når en hurtiglader brukes (vegglader med høy strømstyrke eller offentlig ladestasjon) til ca. 3 timer når en vanlig stikkontakt brukes med maksimalt ladestrømnivå.

Vil systemet ha en hurtiglademodus eller bare en standard lademodus?

Oppladingssystemet tillater hurtiglading opptil 7,2 kW.

Hvordan innstilles ladingen?

Gjennom kjøretøyets infotainment-system, eller gjennom My Uconnect-appen på en smarttelefon. I løpet av hver enkelt lading hjemme vil man ha muligheten til å innstille den foretrukne ladetiden (f.eks. over natten) og velge strømnivå for ladeprogrammet gjennom en egen seksjon i infotainment-systemet.

Hva skjer når batteriet går tomt mens du er på veien?

ICE-motoren (intern forbrenningsmotor) slås automatisk på for å garantere kjøringen på veien. Systemet er designet for å garantere et visst minimumsladenivå for å sikre at kjøretøyet alltid har firehjulstrekk.

Hva skjer hvis sjåføren glemmer å lade batteriet?

Forbrenningsmotoren (ICE) gjør det mulig å bruke kjøretøyet mens batteriet lades. På denne måten er man sikker på å alltid ha firehjulstrekk.

Vil utendørstemperaturen ha noen innvirkning på batteriene?

Batteriene er designet for å fungere slik de skal ved vanlige gjennomsnittstemperaturer i løpet av året. Autonomien kan reduseres hvis bilen er utsatt for svært høye temperaturer over svært lang tid, siden bilen bruker energi for å kjøle ned batteriene. På samme måte reduseres autonomien ved svært lave temperaturer siden energien brukes til å varme opp batteriene. Batteriene kan utsettes for temperaturer ned til –40 °C.

På hvor mange måter kan bilen lades?

Kjøretøyet vil lades mens man kjører eller når det kobles til et eksternt strømuttak.

Hvordan lader Jeep® Renegade og Compass 4xe batteriet under kjøring?

Begge kjøretøyene lader batteriene gjennom:
1-Regenerativ bremsing: Elektriske kjøretøy bruker regenerativ bremsing som omdanner kjøretøyets kinetiske energi til elektrisk energi og bruker den til å lade batteriet i stedet for at den forspilles som varmeenergi, slik som skjer med konvensjonelle ICE-bremser. Elektriske motorer bruker energi for å gi bevegelse. Når denne bevegelsen ikke lenger er nødvendig (f.eks. når man bremser ned), vil bremsekraften kunne brukes til å reversere motordriften og generere elektrisitet. Denne prosessen kalles regenerativ bremsing, og elektrisiteten som genereres kan sendes til batteriet. Under de rette forholdene kan autonomien for en elektrisk bil utvides med mer enn 10 %, takket være oppsamlingen av regenerert elektrisitet.
2-Kjøremodusen e-Save: Ved å velge denne modusen i hybridvelgeren i din Jeep® Renegade eller Compass 4xe vil 4xe-systemet holde batteriet på et bestemt ladenivå eller det kan lade batteriet opp til en viss terskelverdi.

Hvordan lader Jeep® Renegade og Compass 4xe opp batteriet fra et eksternt strømuttak?

Hver enkelt Jeep® Renegade og Compass 4xe er utstyrt med en ladekabel for bruk med det private strømnettet (kalt modus 2) som kobles til kjøretøyets type 2-kontakt. Dette betyr at du kan lade opp en Jeep® Renegade eller Compass 4xe fra en boliggarasje eller utenfor huset ditt, så lenge du har en utendørskontakt. En innebygd lader omdanner vekselstrøm til likestrøm for oppladingen. Gjennom infotainment-grensesnittet
Uconnect* 8,4" NAV, eller via den gjeldende My Uconnect-appen* du kan laste ned på smarttelefonen, er det mulig å innstille oppladingstiden og den maksimale strømgrensen for lading fra systemet ditt hjemme. For raskere opplading har du muligheten til å installere et veggpanel i boligen, kalt Wallbox, som lader kjøretøyet raskere enn en konvensjonell stikkontakt.
*Noen av My Uconnect 4xe-tjenestene vil være aktive fra juni 2020. For å få vite når en spesifikk My Uconnect 4xe-tjeneste aktiveres, vennligst se det offisielle Jeep®-nettstedet.

Hva slags utstyr må jeg kjøpe?

•Standard: Ladekabel for bruk i boligen. Alle Jeep®s 4xe-kjøretøyer er allerede utstyrt med en standard ladekabel til bruk med det private strømnettet som kan kobles til en hvilken som helst stikkontakt i boligen.
•Tilleggsutstyr: Kabel for hurtiglading. Ladekabel av type 3 som gjør det mulig å lade 4xe-kjøretøyet fra en offentlig ladestolpe.
•Tilleggsutstyr, allerede inkludert i «e-Features»-pakken med førsteutgavene av 4xe: Smart ladeboks for hjemmet (Wallbox) med vekselstrøm og kabel for offentlig ladestasjon (modus 3) for enda raskere lading.

Må jeg endre det elektriske systemet hjemme?

Førsteutgavene av Jeep® Renegade og Compass 4xe leveres som standard med en ladekabel som kan kobles direkte til stikkontaktene i boligen din. Uten endringer av det elektriske systemet. For raskere og mer smidige ladeløsninger anbefales kundene å kontakte en autorisert elektriker for å legge opp en egen, separat ladekrets i det elektriske systemet i boligen, og for å installere en egen ladekontakt eller en Wallbox for å lade 4xe-kjøretøyene.

Hva betyr kWh?

kWh betyr kilowattime og er en enhet for å måle energimengden som kan lagres i et batteri. For alle biler vil et batteri med høyere kapasitet, eller mer kWh, være mer autonomt og/eller yte bedre. For en gitt kapasitet vil faktisk autonomi variere etter kjørestil og miljøforhold.

Kan elektriske biler lades når det regner?

Ved normal bruk er ladeprosessen fullstendig trygg, også i regnvær. Kundene er ikke utsatt for noen slags risiko for elektrisk støt